Northern Ireland

Op het begin van februari (2015) had ik de gelegenheid om naar Noord Ierland te gaan. Er woont daar super leuke familie van mij! Tijdens het plannen van de reis had ik het idee gekregen om deze reis te 'documenteren'. Het enige wat ik daarvoor moest doen was veel foto's maken en dat zou sowieso wel gebeuren... Dus bij deze het reisverslag met alle foto's die gemaakt werden. En relevant zijn. En waar ik niet slecht op sta. En die niet bewogen zijn. Enjoy!

Reis naar Belfast

De reis naar Belfast was eerder lang en niet heel boeiend. Behalve de vlucht, dat was wel Boeing-d... Er was nogal veel wind en regen in Charleroi. Waarschijnlijk mede daardoor hadden we een vertraging van zo'n 20 minuten. Gelukkig kon ik waarschijnlijk de bus nog halen in Dublin.

Wachten op de vlucht naar Dublin.

Tot zover had ik nog geen fantastische momenten beleefd. Het vliegtuig was te laat opgestegen en de bus in Dublin zou best al weg kunnen zijn. Aangezien er toch niks aan te veranderen viel heb ik me er verder ook geen zorgen meer om gemaakt. Ik had een plaats aan het raam (Joepi!) en de rest zou een zorg voor later zijn. Toen was het vliegtuig nog wat aan het schudden bij het vliegen door de wolken en daarna was er een rustige vlucht.

Laatste blik op het schone België

Boven de wolken...

Prachtig zicht op de wolken boven België.

Eenmaal goed en wel aangekomen in Noord Ierland ben ik op verschillende plaatsen geweest rondom Newtownards. Ik was ook niet meteen van plan om allerlei spectaculaire dingen te doen, maar vooral om te genieten van de mooie omgeving. Hieronder zijn er foto's van enkele plaatsen die ik bezocht heb.

Crawfordsburn - Donagadhee

Foto met een wat langere belichting om beweging in het water te krijgen.

Toen het weerbericht een mooie dag voorspelde ben ik langs de kust van Crawfordsburn naar Donagadhee gelopen. Het weer werd steeds beter en de zon heeft zowat de hele dag geschenen. Het was een mooie wandeling, maar op de kaart zag het er wel wat korter uit...

Een trap ergens tussendoor.

Samen met deze mossel op de foto B-).

Veel regen in de verte, maar het kwam - gelukkig - niet mijn richting uit.

Deze laatste foto is nog in Bangor gemaakt. Onderweg had ik af en toe al wat van de zon gezien, maar nog niet zo veel. Bij aankomst in Ballyholme brak de zon helemaal door.

Sunshine!

Hierna was het weer de hele tijd echt prachtig. Tussen Bangor en Donagadhee waren er hier en daar mensen die hun hond aan het uitlaten waren, maar er waren ook lange stukken waarbij ik helemaal niemand tegenkwam. Echt een chille wandeling verder (Eerder was het ook, op Bangor na, ook niet echt zo druk).

Prachtig zacht pad.

Donagadhee in warm zonlicht.

Eenmaal aangekomen in Donagadhee was de zon al aan het ondergaan en scheen de zon prachtig op de haven. Het was wel ijskoud alhoewel het er niet zo uitziet op de foto's. Dit zorgde wel voor een prachtige climax naar het einde van de dag.

Vreemde mensen onderweg...

Donagadhee

Mount Stewart

Vlakbij Newtownards is er een National Trust domein. Mount Stewart is een prachtig landgoed met dito tuinen. Het bevindt zich langs de weg naast Strangford Lough. De vijver in het midden was lichtjes bevroren en alles straalde nog steeds winter uit. Ik was hier al eens eerder geweest, maar dat was al jaren geleden. Maar toen ik er opnieuw rondliep kwamen er weer flarden van herinneringen op. Dat gaf wel een aangenaam nostalgisch gevoel...

Strangford Lough met op de achtergrond de Mourne Mountains.

Elephant tree.

Veel mooie bomen in Mount Stewart.

Doorheen het ijs kon je perfect de bodem zien.

To be continued

Dit zijn natuurlijk slecht een paar momenten uit een rijk gevulde week. Het was super gezellig om mijn familie daar te zien en om ook samen met hen te zijn. Ik wil jullie bedanken voor de gastvrijheid en hoop om spoedig nog een keer langs te komen. Hieronder nog een paar foto's van andere leuke momenten tijdens deze (te korte) periode!

De heuvels rond Belfast.

Wandelen met Missy.

'De' bookshop in Newtownards.

Hopelijk geeft het u een idee van de door mij bezochte plaatsen. Ook hoop ik dat u de foto's hebt kunnen waarderen en zou het erg op prijs stellen om te horen wat u ervan vond...

Wallpapers

Als u een van deze foto's wenst te gebruiken als wallpaper. Stuur mij dan gerust een mail.