San Francisco

Met school zijn we naar San Francisco geweest. Hier een (kort) verslag, ongeveer in chronologische volgorde. Met een kleine greep uit de foto's die ik gemaakt heb.

Reis

Hey!

Eerst wachten in de luchthaven, dan uren op een vliegtuig zitten. Het spannende vervolg: weer uren op vliegtuig wachten en ten slotte weer uren in een vliegtuig zitten... Maar gelukkig waren er tussendoor nog de paspoort- en douanecontroles ter afwisseling!

Visit San Francisco

Cable Car

Op de eerste dag in San Francisco hebben we de stad bekeken. Eerst met de Cable Car naar Lombard Street, daarna langs Fisherman's Wharf en verder langs de kust. Vervolgens met de tram naar Castro en te voet terug naar de youth hostel langs 'The Painted Ladies'.

The Painted Ladies

Mooi weer!

Die avond was er nog een interessante SFHTML5 Usergroup meeting. Dat was niet zo een heel interessante plaats om foto's te maken. Het was wel tof om er presentaties te zien van studenten van de Howest. Daarnaast waren er ook alumni die presentaties gaven over de bedrijven waar ze momenteel werkten en aan welke projecten ze bezig waren. Hierbij was er vooral een interessante presentatie over het design van Yelp.

Yosemite

Yosemite National Park

Vanaf San Francisco is het zo'n 4 uur rijden met de bus. Niet zo'n lange reis behalve als je een bepaald soort gids hebt. Iemand die onvermoeibaar allerlei interessante weetjes over de omgeving oprakelt om deze dan zo hard mogelijk in de microfoon van de bus te brullen alsof iedereen in de bus hardhorend is. Verder wel een vriendelijke man hoor.
De reis werd verder nog opgefleurd door onze buschauffeur die het woord 'Left' niet kende en dus niet echt reageerde op het verzoek om een afslag te nemen. Verder ook een vriendelijke man hoor.

Zicht bij het omhoog klauteren.

Zicht bij het om je heen kijken.

Een prachtige regenboog bij een van de vele watervallen.

Deze dag in Yosemite was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. De prachtige natuur bestaande uit massieve rotspartijen die doorkliefd worden met rivieren waarvan het water van tijd tot tijd een kolkende waterval vormt. Samen met het schitterende weer maakten het een mooie ervaring.

Golden Gate Bridge & VMWare

De zonovergoten Golden Gate Bridge.

De bus staat al brommend voor de youth hostel om ons naar de Golden Gate Bridge te brengen. We hebben ongeveer een uur om de brug over te lopen en de bus zal ons weer ophalen aan de andere kent. Trouwens: 'Ontbijt wordt voorzien bij VMWare': mooi, dat zal wel in orde zijn.

Best wel lang.

Eerste (en enige) selfie!

Prachtige campus van VMWare.

Sommige studenten hebben net nog iets te pakken gekregen. Het 'ontbijt' was voor hooguit een derde voorzien, maar dat mocht de pret niet drukken! Het was een schitterende dag in California, de Golden Gate Bridge had ons allemaal met stomheid geslagen.
Bij VMWare kregen we eerst een korte verhandeling over het bedrijf, daarop werden we met kleine rubberen kippetjes bekogeld door onze spreker. Dit had blijkbaar een of andere link met virtualisatie (dat doet VMWare). Daarna kregen we door de meest enhousiaste PR man ter wereld een rondleiding over de campus. Veel plaats voor groen en milieu. Alles voor de werknemers, inclusief fitness en uitgebreide mogelijkheden voor transport van en naar het werk. Uiteindelijk stond iedereen nogal sceptisch tegenover deze prachtige faciliteiten voor de werknemer, maar waarom niet? Geef ze alles en verwacht dat ze ook alles geven. Simpel toch? Heerlijk samen aan de American dream werken...

AT&T Park, Adobe & Google

AT&T Park.

We zijn eigenlijk alleen lang het AT&T park gegaan omdat we die morgen bij AirBnb en Adobe op bezoek waren. Die bedrijven waren in de buurt van het stadion. Daar heb ik niet echt geweldige foto's van. Wel nog even vermelden dat de maaltijd bij Adobe super lekker was! Ga er zeker eens eten :-p.

Als je goed kijkt zie je een heel enthousiaste student...

Dé foto van onze badge (inside joke).

Google fietsen! Lastig als je zonder zadel opgezadeld bent...

Android droids.

Google heeft best wel een groot terrein... Het duurt dan ook even voor je eindelijk bij het gebouw bent, waar je ook echt verwacht wordt. We kregen enkele interessante presentaties van bekende Googlers. Het waren eerder technische onderwerpen, maar NMCT'ers kikkeren hier juist van op :-p.

Alcatraz & Golden Gate Park

Te voet naar Alcatraz.

Dwars door chinatown naar de ferry richting Alcatraz.

Alcatraz Island.

We gingen 's morgens naar Alcatraz en in de namiddag naar het Golden Gate Park. Het weer was wederom stralend. De ferry kabbelde rustig richting Alcatraz en de enorme hoeveelheid toeristen mocht de pret niet drukken. Er was een interessante audioguide - ja, die bestaan blijkbaar - over de gedetineerden, de geschiedenis etc.

Het was hier (altijd) koud.

Hmm... niet echt heel ruim.

Vanaf de oceaan door het Golden Gate Park.

Het Golden Gate Park is een oase van rust en ontspanning. Over zitten er mensen verspreid die aan het voetballen zijn of van een (enorm rokende) barbecue aan het genieten zijn. We kiezen ervoor om niet het gewone pad te nemen, maar de kleinere weggetjes te betreden. Na een paar rondjes van complete desorientatie lopen we netjes op het daarvoor bestemde pad.

Een (klein) deel van het park.

De vermoeidheid slaat toe.

Stanford University

Stanford University.

We zijn ook nog naar Stanford University geweest. Aangezien op dat moment net spring break aan de gang was, waren er niet zo veel studenten. Het was wel een speciale plaats. Veel grote gebouwen met een speciale stijl. Niet oude europese standaarden, maar eerder nieuwe gebouwen met een zuiderse en klassieke uitstraling. In ieder geval goed onderhouden en ietsje groter dan de Howest...

Gang in Stanford.

Sporten onder de mooie Californische zon!

Nogal wat superlatieven in Stanford University. Ik denk dat veel europese onderwijsinstellingen hier nog wat van kunnen leren. Maar aan de andere kant gaat het om het onderwijsniveau en niet de faciliteiten. Zullen we het daar maar op houden?

Github & Golden Gate Bridge by Sunset

Het heel sfeervolle Github.

Receptie bij Github.

Github is een indrukwekkend bedrijf. Haast elk bedrijf waar we eerder geweest waren maakt gebruik van hun services. Ze hebben een heel sfeervol gebouw. De receptie is ingericht als het witte huis, mits enkele aanpassingen. Verder kan je ping pong spelen of iets drinken bij de bar.

Laatste keer met de tram naar Fisherman's Wharf.

De laatste avond ben ik nog samen met Vincent naar Fisherman's Wharf gegaan om de ondergaande zon een laatste keer te zien achter de Golden Gate Bridge. Het overgrote deel van de groep heeft deze prachtige avond gemist door in een muffe sportzaal naar NBA te gaan kijken...

Het icoon van San Francisco.

Is dat niet die bekende brug?

Avond over de stad.

Thanks

Deze reis was echt de moeite. De balans tussen interessante bedrijfsbezoeken en het verkennen van de stad was goed. Zeker een aanrader voor andere studenten. Maar ook als vakantiebestemming.
Verder nog bedankt aan Karel, Marijn en Pieter-Jan voor de goede tijden, ik heb de genante foto's maar achterwege gelaten ;-).
Nog vragen over een foto? Wil je er een als achtergrond gebruiken? Lemme know!