The Beautiful Line

Dit schoolproject voor NMCT (module Audio & Video) is gemaakt met de hulp van Jonathan Houck (filmen), Arjan Loth (behind the scenes) en Bram Ramon (graveerder en onderwerp). De muziek is gemaakt door Peter Rudenko.

De opdracht

Voor de module 'Audio & Video' kregen we als opdracht om een 'one minute wonder' te maken. Het concept is als volgt: een video duurt een minuut lang en er wordt een persoon geïnterviewd. Dit allemaal op een cinematografische manier met als kenmerken weinig scherptediepte en als onderwerp vaak een kunstenaar. Ons eindproduct mocht hiervan afwijken inzake de tijdsduur van de video, credits mochten buiten de periode van een minuut vallen. Ook moest de intro op een andere manier zijn.

De aanpak

Bij deze opdracht was meteen duidelijk dat een goede video zou staan of vallen bij een interessante persoon. Daarbij kwam ik al snel bij Bram uit. Het leek me ideaal om te proberen om zijn passie voor en vaardigheid in het vakgebied te laten zien aan de kijker.

De voorbereiding

Deel van het storyboard.

Nadat ik Bram gecontacteerd had en hij bereid was om te helpen kon het bedenken van de invalshoek en de het bepalen van de structuur van de video beginnen. Al snel was de boodschap voor de video duidelijk. Ik wilde mensen Brams passie voor het vak laten zien. Het maken van het storyboard liep niet meteen van een leien dakje. Ik had de werkruimte nog nooit gezien en ook absoluut geen idee van de werkmethodes en het gereedschap wat Bram gebruikte. Uiteindelijk kon ik aan de hand van foto's wel een redelijk duidelijk beeld krijgen van de verschillende gereedschappen. Verder waren er in het storyboard ook verschillende shots waarbij er ruimte was voor een andere handeling.

De opnames

Wat bedoel je precies?

De studioverlichting kon er maar net bij...

Het filmen van de beelden verliep vrij vlot. Het was soms even kijken wat de beste manier was om bepaalde handelingen vast te leggen. Vooral bij het filmen van macro was het belangrijk om duidelijk te overleggen wat er ging gebeuren en hoe er gefilmd zou worden.

De video